Kennisnetwerk CVA Nederland

Het Kennisnetwerk CVA Nederland (KNCN) is er voor zorgverleners uit het CVA/NAH werkveld. Het KNCN heeft als missie het verbeteren van de afstemming, samenwerking én inhoud van de zorg in de regionale CVA/NAH zorgnetwerken.

Waar kunt u terecht voor zorg?

Er zijn in Nederland veel zorgverleners die u kunnen helpen. Het kan lastig zijn om in uw regio de juiste zorgverlener te vinden. Op dit deel van de Wegwijzer Hersenletsel kunt u zorgverleners in uw regio vinden die kennis en ervaring hebben met de behandeling van klachten na een CVA/NAH. Deze zorgverleners zijn werkzaam in de eerstelijnszorg en voldoen aan kwaliteitscriteria op bijvoorbeeld het gebied van samenwerking, opleiding of kennis en ervaring.

De zorgverlener:
•    heeft een door de beroepsgroep erkend diploma;
•    volgt jaarlijks na- en bijscholing op het gebied van CVA/NAH;
•    is geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici, BIG of KRF NL;
•    maakt onderdeel uit van een regionaal netwerk CVA/NAH;
•    neemt deel aan regionale netwerkactiviteiten;
•    heeft ervaring met mensen met CVA/NAH gerelateerde klachten;
•    heeft contact met de regionale patiëntenvereniging.

Voor uitgebreidere kwaliteitscriteria, zie kennisnetwerkcva.nl/project/cva-nah-overzicht-voor-zorgverleners.


Bovendien zijn de eerstelijns zorgverleners, welke te vinden zijn op dit deel van de website, ook aangesloten bij één van de volgende 25 eerstelijns netwerken. Deze netwerken hanteren in sommige gevallen aanvullende inhoudelijke kwaliteitscriteria op het gebied van bijvoorbeeld samenwerking, opleiding en kennis en ervaring. Deze kwaliteitscriteria zijn terug te vinden via de volgende pagina.

55 resultaten
Er zijn in Nederland veel zorgverleners die u kunnen helpen. Het kan lastig zijn om in uw regio de juiste behandelaar te vinden. Kennisnetwerk CVA Nederland helpt u zorgverleners in uw regio te vinden die kennis en ervaring hebben met de behandeling van klachten na een CVA/NAH.  
Maarsingh en Van SteijnNeuroplasticiteitscentrum voor NAH, chronische pijn en Long-Covid.Innovatieve behandeling met een combinatie van NMT,…
Hersenz biedt behandeling voor mensen met chronisch hersenletsel, gericht op cognitie, emoties, gedrag, vermoeidheid, motoriek, communicatie en leefomgeving. Het combineert groeps- en thuisbehandeling om beperkingen te leren hanteren. Hersenz werkt samen met 13 zorgorganisaties op meer dan 50 locaties.
Neurolgie Verpleegkundige Palet - Neurologiewijkverpleegkundige Gerda Warrink - Palet
In de thuissituatie is het belangrijk dat er iemand is die bij u langs komt en bij wie u terecht kunt met uw vragen. De neurologie (wijk)…
Cognitrain ‘Cognitrain’ is een traject voor klachten bij Niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De training bestaat uit een intensief traject:…
In de thuissituatie is het belangrijk dat er iemand is die bij u langs komt en bij wie u terecht kunt met uw vragen. De neurologie (wijk)…
In de thuissituatie is het belangrijk dat er iemand is die bij u langs komt en bij wie u terecht kunt met uw vragen. De neurologie (wijk)…
In de thuissituatie is het belangrijk dat er iemand is die bij u langs komt en bij wie u terecht kunt met uw vragen. De neurologie (wijk)verpleegkundige van Bloezem Zorg kan met u en uw naasten praten over uw ervaringen en aanvullende informatie verstrekken of juist eerder gegeven informatie nog eens herhalen.
Neurologie wijkverpleegkundige Ida van Heerwaarden Bloezem -Kindzorg - Neurologie Fysiotherapeuten Friesland (Regio MCL)
De kinderverpleegkundigen van Bloezem weten hoe belangrijk het is dat uw kind in goede handen is. Er is geen betere plek voor een ziek kind dan een vertrouwde omgeving. Daarom biedt Bloezem medische kinderthuiszorg in een omgeving die vertrouwd voelt voor uw kind.
MEE NL is een landelijke coöperatie die streeft naar een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij bieden gratis cliëntondersteuning en hulp op het gebied van leren, werken, wonen en meer. Info: neem contact op via uw regionale MEE-organisatie.

Wegwijzer Hersenletsel kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.