Kennisnetwerk CVA Nederland

Het Kennisnetwerk CVA Nederland (KNCN) is er voor zorgverleners uit het CVA/NAH werkveld. Het KNCN heeft als missie het verbeteren van de afstemming, samenwerking én inhoud van de zorg in de regionale CVA/NAH zorgnetwerken.

Waar kunt u terecht voor zorg?

Er zijn in Nederland veel zorgverleners die u kunnen helpen. Het kan lastig zijn om in uw regio de juiste zorgverlener te vinden. Op dit deel van de Wegwijzer Hersenletsel kunt u zorgverleners in uw regio vinden die kennis en ervaring hebben met de behandeling van klachten na een CVA/NAH. Deze zorgverleners zijn werkzaam in de eerstelijnszorg en voldoen aan kwaliteitscriteria op bijvoorbeeld het gebied van samenwerking, opleiding of kennis en ervaring.

De zorgverlener:
•    heeft een door de beroepsgroep erkend diploma;
•    volgt jaarlijks na- en bijscholing op het gebied van CVA/NAH;
•    is geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici, BIG of KRF NL;
•    maakt onderdeel uit van een regionaal netwerk CVA/NAH;
•    neemt deel aan regionale netwerkactiviteiten;
•    heeft ervaring met mensen met CVA/NAH gerelateerde klachten;
•    heeft contact met de regionale patiëntenvereniging.

Voor uitgebreidere kwaliteitscriteria, zie kennisnetwerkcva.nl/project/cva-nah-overzicht-voor-zorgverleners.


Bovendien zijn de eerstelijns zorgverleners, welke te vinden zijn op dit deel van de website, ook aangesloten bij één van de volgende 25 eerstelijns netwerken. Deze netwerken hanteren in sommige gevallen aanvullende inhoudelijke kwaliteitscriteria op het gebied van bijvoorbeeld samenwerking, opleiding en kennis en ervaring. Deze kwaliteitscriteria zijn terug te vinden via de volgende pagina.

44 resultaten
Het Daan Theeuwes Centrum biedt intensieve revalidatie aan jongeren (16-35 jaar) met ernstig hersenletsel. Door de grote ontwikkelkracht van hun hersenen is herstel nog goed mogelijk. Het centrum werkt interdisciplinair aan herstel van spraak, mobiliteit, denken en zelfstandigheid. Behandeling is klinisch of poliklinisch, gericht op terugkeer naar school, werk of samenleving. Ook familie krijgt ondersteuning.
Hersenz is een behandeling voor mensen met hersenletsel in de chronische fase. De behandeling richt zich op problemen zoals vermoeidheid, gedrag, motoriek en communicatie. Het doel is omgaan met beperkingen en weer grip krijgen op het leven. Behandeling vindt plaats in groepen én thuis. Ook naasten worden betrokken. Hersenz wordt aangeboden op meer dan 50 locaties in Nederland.
Hersenz biedt behandeling voor mensen met chronisch hersenletsel, gericht op cognitie, emoties, gedrag, vermoeidheid, motoriek, communicatie en leefomgeving. Het combineert groeps- en thuisbehandeling om beperkingen te leren hanteren. Hersenz werkt samen met 13 zorgorganisaties op meer dan 50 locaties.
Mensen kunnen na hersenletsel allerlei communicatieve problemen ervaren. Zo kunnen ze moeite hebben met het begrijpen van gesproken of geschreven…
Een logopedist onderzoekt, behandelt en adviseert u als u problemen heeft met spraak, taal en slikken, bijvoorbeeld door een beroerte, trauma,…
Een logopedist onderzoekt, behandelt en adviseert u als u problemen heeft met spraak, taal en slikken, bijvoorbeeld door een beroerte, trauma,…
Surplus is gevestigd in West-Brabant en heeft voor clienten met hersenletsel gespecialiseerde behandelaars in dienst die u graag en goed helpen. Als…
Heeft u moeite met taal en spreken als gevolg van een beroerte of een ongeluk? Lijkt het u fijn uw stem te gebruiken en samen met andere mensen te (…
NAH- Sportgroep Rembrandt Fysiotherapie & Revalidatie - PMI Rembrandt Fysiotherapie en Revalidatie
Bij Rembrandt Fysiotherapie & Revalidatie is er een CVA-groep voor mensen na een beroerte. U werkt in een veilige omgeving aan mobiliteit, kracht en zelfstandigheid. Ervaren therapeuten begeleiden u, en er is ruimte om ervaringen te delen met lotgenoten. Samen werken we aan een zo goed mogelijk herstel.
The Class is een re-integratieprogramma van de Hersenstichting voor jongvolwassenen (18-30 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel. Het traject omvat jobcoaching, sportcoaching, trainingen en bedrijfsbezoeken om deelnemers werkfit te maken en naar passend werk te begeleiden.

Wegwijzer Hersenletsel kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.