Kennisnetwerk CVA Nederland

Het Kennisnetwerk CVA Nederland (KNCN) is er voor zorgverleners uit het CVA/NAH werkveld. Het KNCN heeft als missie het verbeteren van de afstemming, samenwerking én inhoud van de zorg in de regionale CVA/NAH zorgnetwerken.

Waar kunt u terecht voor zorg?

Er zijn in Nederland veel zorgverleners die u kunnen helpen. Het kan lastig zijn om in uw regio de juiste zorgverlener te vinden. Op dit deel van de Wegwijzer Hersenletsel kunt u zorgverleners in uw regio vinden die kennis en ervaring hebben met de behandeling van klachten na een CVA/NAH. Deze zorgverleners zijn werkzaam in de eerstelijnszorg en voldoen aan kwaliteitscriteria op bijvoorbeeld het gebied van samenwerking, opleiding of kennis en ervaring.

De zorgverlener:
•    heeft een door de beroepsgroep erkend diploma;
•    volgt jaarlijks na- en bijscholing op het gebied van CVA/NAH;
•    is geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici, BIG of KRF NL;
•    maakt onderdeel uit van een regionaal netwerk CVA/NAH;
•    neemt deel aan regionale netwerkactiviteiten;
•    heeft ervaring met mensen met CVA/NAH gerelateerde klachten;
•    heeft contact met de regionale patiëntenvereniging.

Voor uitgebreidere kwaliteitscriteria, zie kennisnetwerkcva.nl/project/cva-nah-overzicht-voor-zorgverleners.


Bovendien zijn de eerstelijns zorgverleners, welke te vinden zijn op dit deel van de website, ook aangesloten bij één van de volgende 25 eerstelijns netwerken. Deze netwerken hanteren in sommige gevallen aanvullende inhoudelijke kwaliteitscriteria op het gebied van bijvoorbeeld samenwerking, opleiding en kennis en ervaring. Deze kwaliteitscriteria zijn terug te vinden via de volgende pagina.

31 resultaten
Het Daan Theeuwes Centrum biedt intensieve revalidatie aan jongeren (16-35 jaar) met ernstig hersenletsel. Door de grote ontwikkelkracht van hun hersenen is herstel nog goed mogelijk. Het centrum werkt interdisciplinair aan herstel van spraak, mobiliteit, denken en zelfstandigheid. Behandeling is klinisch of poliklinisch, gericht op terugkeer naar school, werk of samenleving. Ook familie krijgt ondersteuning.
Kan ik ooit zelfstandig wonen, een goeie baan vinden of een seksuele relatie krijgen? Met dit soort vragen zitten veel jongeren en jongvolwassenen…
Hersenz biedt behandeling voor mensen met chronisch hersenletsel, gericht op cognitie, emoties, gedrag, vermoeidheid, motoriek, communicatie en leefomgeving. Het combineert groeps- en thuisbehandeling om beperkingen te leren hanteren. Hersenz werkt samen met 13 zorgorganisaties op meer dan 50 locaties.
Kunt u na een ziekenhuisopname nog niet naar huis? In Meerstate biedt Viva Zorggroep tijdelijke geriatrische revalidatie of herstelzorg. Bijvoorbeeld na een CVA, ongeval of operatie. U krijgt passende zorg en behandeling, dag en nacht beschikbaar. Ook bij kwetsbare gezondheid is ELV Hoog mogelijk. Er wordt gewerkt aan uw herstel met ondersteuning van specialisten. 
Thuisbegeleiding helpt de cliënt bij het oplossen van problemen die hij/zij zelf niet meer kan oplossen. Thuisbegeleiding is laagdrempelig en…
BehandelingGezond zijn en blijven. Soms heeft u daarvoor de juiste zorg en behandeling nodig. Bij ViVa! Zorggroep werken diverse behandelaars zoals…
Kinderopvang De Wielenweide, Wielzicht Buitenkans is een kinderdagverblijf voor kinderen die een beetje meer hulp nodig hebben met maximaal 37…
Ambulante Dienst Gouda e.o. ondersteunt kinderen en volwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking, lichamelijke beperking en/of niet-…
De ambulante begeleiders komen bij u thuis of op het werk. Ze ondersteunen o.a. bij moeilijke taken, de administratie, het structureren van de dag/week, het aanvragen van hulpmiddelen, het organiseren van het huishouden, het aanleren van vaardigheden, het opbouwen en onderhouden van sociale contacten, contacten met officiële instanties, de opvoeding van kinderen.
De ambulante begeleiders van Gemiva komen bij u thuis of op het werk. Ze ondersteunen o.a. bij moeilijke taken, de administratie, het structureren van de dag/week, het aanvragen van hulpmiddelen, het organiseren van het huishouden, het aanleren van vaardigheden, het opbouwen en onderhouden van sociale contacten, contacten met officiële instanties, de opvoeding van kinderen.

Wegwijzer Hersenletsel kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.